2018-11-13 198 浏览
今日原本到九龍城食晚飯,見早到咗,便去呢排好hit 大和堂試下飲啡。 一到步,店員便說只係得返飲品供應,同埋收6點,問我是否ok? 我見手沖咖啡還有供應便試一試,選擇都有5款,我點咗杯衣索比亞耶家雪夫G1(水洗),因水洗豆一般帶出酸度感略高,我便請 Barista 幫我係沖煮方面調教一下。 咖啡呈上時用既杯幾精緻,初段耶家雪夫有佛手柑花香,跟住帶有皮革香氣,中段香桃茶香相當甘醇圓渾。待咖啡溫度稍降一下,橙皮香味和明亮的酸度係尾段呈現出來,層次豐富。 飲手沖咖啡好睇咖啡師既技術同專注度,同埋同客人既互動交流,呢方面係做得不錯。 店舖裝修係幾特別,樓底高,空間感十足,係享受慢活生活節奏既好去處。 今次無時間同機會試店員推介招牌食品, 希望下次再黎試埋其他咖啡選擇。

Hand  drip
Hand  drip