今日放假行下揾下有啲乜嘢食,之前经过见到呢间位于大本型foodcourt出面嘅旺记冰室都有唔少人食,仲听闻啲滑蛋好好食,星期日都有下午茶餐,所以一于试下。🤣等咗一张枱就入得,周末下午都几满座,环境算几舒服,啲枱都唔迫,侍应亦几有礼貌。下午茶餐有7️⃣款拣,唔算太多选择但都有唔同款式,价钱亦几大众化,餐已包热饮。我就叫咗B餐嘅鲜忌廉鸡汤鲍鱼火腿丝通粉餐($38),配鲜牛油麦包多士🍞同4.3牛奶炒日本滑蛋🥚。个通粉嘅质感好好味,一啲都唔淋,最重要系佢个汤真系好好饮,好正,虽然唔系creamy果种但好入味,佢写汤头系用鲜鸡🐔淆制的,我亦都觉得真系无味精。多士同炒蛋都好食,多士特别在系用麦包,而且热辣辣好松软;炒蛋都好香好滑份量仲唔细。我呀爸呀妈就各自都叫咗F餐炸南乳鸡髀餐配薯条($38),鸡髀🍗Size都ok,唔算巨型,但略嫌干身咗啲唔够Juicy,味道我觉得都唔错,偏淡嘅南乳味,不过我爸妈就嫌唔够咸。伴碟嘅炸薯条炸得好脆,而且仲有啲沙律🥗菜添。👍🏻👍🏻呀爸加咗$10要椰汁红豆冰,佢话都唔错,好浓椰汁🥥味,而且上面果啲好似系椰汁沙冰,够哂冰凉。总括嚟讲,大众价钱,性价比高,回头率大。😁😁😁

鲜忌廉鸡汤鲍鱼火腿丝通粉

炸南乳鸡髀餐
椰汁红豆冰

总括嚟讲,大众价钱,性价比高,回头率大。😁😁😁
2019-06-30
等候时间
3 分钟 (堂食)
鲜忌廉鸡汤鲍鱼火腿丝通粉
炸南乳鸡髀餐