朋友好耐冇见想聚下,一行八人订咗VIP房。经WhatsApp订位,餐厅人员回覆得都好快,仲send相俾我地拣房,服务态度唔错。餐厅有好多种唔同大细房间,最后我哋俾咗$1000订金,拣咗间$4000最低消费嘅圆枱房。房间有两个炉位,但系我哋主要想唱K饮酒,所以只开咗一个锅,拣咗玫瑰花胶鸡拼药膳鱼头汤底。靓女侍应姐姐介绍打边炉前一定要试吓饮碗招牌汤底先,用足真材实料熬制,果然好香浓,饮完亦都唔口渴,应该好似佢哋咁讲冇落味精。两款汤底每人都各饮足一碗。刺身我地点左原条象拔蚌,冰底上够冻好鲜甜,不过影唔切相一嚟到就俾大家食晒啦。肉类方面我地点左一个有齐牛、猪、羊嘅拼盘,摆盘好精致,肉类质量都高。朋友钟意食猪,另外带咗一个玫瑰松阪猪,整成玫瑰咁嘅形状,好食得来够靓可以打卡。饺子拼盘系餐厅手工自家制,其中竹笙饺几特别,清清地唔错。即炸响铃亦都炸得酥脆。之后朋友加点左唔少火锅配料,但系大家已经开始饮到兴起就冇影相啦。八点入座玩到凌晨两点大家食饱饮醉,尽兴而归,VIP房最低消费价钱唔算平,但以呢个食物质素,加埋可以唱K饮酒成晚唔使转场,除翻开人头朋友们都觉得系几抵。