2018-07-05 353 浏览
今日去左尖沙咀美丽华Starbucks度买左杯开心果朱古力星冰乐($51),因为系平日所以唔算多人,空位都仲有。等嘅时候已经睇到个女店员唧Cream好求其,杯杯都唧埋一边完全唔工整。我前面个男人唔知嗌左杯乜,个女店员递左杯嘢出去先发觉放少左嘢…到我果杯,果然同前面嘅人一样,Cream唧到歪黎歪斜,又少又丑,一pat屎,上面个朱古力酱唔知唧到想点咁,成杯嘢乌匿马叉摆明冇用心整,已经唔系多人仲整成咁。饮过咁多间Starbucks最衰系呢度,大家自行睇图判断。再讲杯嘢嘅味道,一味得个甜字,毫无开心果味,朱古力味嘅来源就只系果几条用朱古力酱划出黎嘅线,食过Haagendas开心果味雪糕嘅会好失望,如果你唔话我知呢杯嘢系咩名堂,我完全唔会估到系开心果味。开心果朱古力星冰乐? 完全唔知饮左咩落肚!

开心果朱古力星冰乐

2018-07-04