2018-10-05 41 浏览
之前經過呢檔,見人頭湧湧,便相約朋友平日黎,應該唔使排禁耐隊😅😅。我地仲要提早少少到, 唔使點排就入到去。黎到食串燒地方,必點燒蠔,虎蝦同扇貝,海鮮係大愛 😍😍 而呢度蠔同蝦燒得不錯😍😍芝士焗蠔,無腥味,芝士味都唔濃可以食到走蠔嘅鮮味, 有保留到當中嘅水分唔會太乾。(芝士敏感的可要求走芝士,很貼心)虎蝦大隻啖啖肉,好欣賞佢即使用芝士焗蝦,都唔會太多而蓋過蝦嘅鮮味,可以畀客人食到海鮮嘅味道😋扇貝,上面多蒜同薑,正,入味!不過如果可以再大隻啲就更好🙈🙈除左海鮮,都有燒肉~豬頸肉,雞翼,牛粒由左開始講起,豬頸肉爽脆,唔乾身,大大舊好滿足;雞翼金黄色,睇皮感受到燒得不錯,脆皮肉juicy 👍👍👍;牛粒唔會燒到冇曬水又唔好乾, 保存到牛裏面少少脂肪,食落香口,呢碟肉不錯不錯🤤🤤其實仲點左一串羊肉串,朋友唔太鍾意羊肉氈味,但師傅將每粒羊肉都用洋蔥分隔開,令到氈味無咁重,朋友都肯陪我食。呢個茄子燒要點!一黎原條上,二黎佢唔辣有好大浸蒜蓉味,三黎茄子有用鹽醃過好入味, 唔似平時啲茄子禁淡味道。我地星期三去,酒類飲品買三送一 (下次要叫多兩位朋友黎先得!!)呢度酒類都多選擇。我揀左以下呢款cider,酸

我地仲要提早少少到, 唔使點排就入到去。

除左海鮮,都有燒肉~

豬頸肉,雞翼,牛粒

呢個茄子燒要點!

我地星期三去,酒類飲品買三送一 (下次要叫多兩位朋友黎先得!!)呢度酒類都多選擇。我揀左以下呢款cider,酸味較重同少啲便利店見到。

朋友揀左呢枝重麥味嘅酒,如果你鍾意麥香味,一定要揀呢枝。🙌

平日黎食串燒hea 下,都幾正~~又多個食串燒好地方