朋友生日而佢系素食者,系素食谷不停揾下边间好食有推介,结果就揾到呢间POP Vegan,虽然位置系比较难揾,但绝对值得我哋四个人叫咗四个菜式,先嚟个沙律,本来我系唔食红色果啲石榴,但见到个样几靓仔咪试下!哗好好味好甜,连籽都食唔到(我自从上瘾但点都买唔番连籽都食到嘅😭)菜都好新鲜之后再上咗个薯条,啡色汁系扮gravy,认真味道同我系外国食、坚果啲真系差无几,所以我真系大爱呢个薯条,又唔算好腻。之后再叫咗个pizza 同藜麦配一种米(sorry 因为我唔系素食家,所以唔清楚,又唔记得个名啦😏),同样好好味!不过听另一个朋友仔讲可惜系呢度蛋糕无得写名,佢又买唔切素蛋糕,所以唯有Encore 多两个甜品成为生日蛋糕🤣🤣一样系咁正🤤间唔中放弃下肉嚟食都唔错

2019-08-28
庆祝纪念