2023-07-17 746 浏览
原來尖沙咀ISQUARE有間星馬菜餐廳,呢日放工就去左食晚飯,見到餐廳有藍白色既外牆同座椅、仲有手繪牆畫,好特別! 我地既晚餐就叫左:.🍖肉骨茶配飯 我地偏愛藥材味既肉骨茶,原來呢度肉骨茶既口味每日唔同,我地當晚就幸運地係藥材味唔係胡椒味,大大煲肉骨茶上,連埋一碗白飯,再有一碟已切好既油條俾你點肉骨茶,或本身附有的蒜茸、甜老抽同指天椒,或就咁食都得,好貼心! 而肉骨茶裡既材料都好足,金沙排骨有數件,大大件,而且肉質燉得好軟好入味😋 裡面仲有冬菇同豆卜! 肉骨茶味道濃郁,撈飯食好正!.🍜安格斯肥牛魚蛋喇沙麵大大碗既喇沙,有著濃郁既湯汁,安格斯肥牛同魚蛋都幾多,魚蛋好大粒又爽口彈牙,仲有豆卜吸收哂湯汁,湯汁既辛辣既後勁都幾強🌶️一開始食都無特別,只係覺得香,之後後勁就來了!! 愛辣的朋友們可以試下! .🦐手工炸蝦餅一碟有4大件炸蝦餅,幾出色,炸得好香口,而且蝦肉味好突出,另附有酸甜辣椒醬好夾,我地都好鍾意食呢個!.🥪咖央多士每次食星馬菜我都會必點咖央多士! 因為真係好鍾意食! 呢度既咖央多士,除左有咖央醬外仲有一大塊牛油,幾香.🥥黑糖寒天椰汁冰呢杯幾特別,椰汁裡面有黑糖啫喱,好爽好香甜,唔錯
🍖肉骨茶配飯
🍜安格斯肥牛魚蛋喇沙麵
🦐手工炸蝦餅
🥪咖央多士
🥥黑糖寒天椰汁冰
呢杯幾特別,椰汁裡面有黑糖啫喱,好爽好香甜,唔錯!
2023-07-04