2021-10-31 2813 浏览
之前喺荃湾广场嘅美中鸭子食完lunch之后佢俾咗几张coupon,见到啲coupon可以用喺呢间喺element嘅鱼塘鸭子, 所以就嚟呢间试吓。呢间环境真系靓好多,望出去个view都几有情调,同埋啲枱唔会好迫,坐得都几舒服。龙虾汤不过不失,都系普通嘅龙虾汤小笼包唔错,个皮好薄,但个蒸笼长条型,好难夹起个小笼包,搞到一夹起上嚟个皮就穿北京填鸭被想像中差,正常北京填鸭应该系佢嘅招牌菜,但系个皮唔系特别脆,同埋青瓜京葱萝卜嘅配料唔够,平时喺其他餐厅食北京填鸭,通常系1块皮包两旧肉都仲有肉剩,呢间餐厅系饼皮多个肉😂 脆皮口水鸡有惊喜,个脆皮都真系几脆,唔算太辣,但就偏咸少少呢个馅饼好好食,睇Menu见到张相OK所以叫嚟食,食第一啖已经觉得几好食,但就偏油腻少少香蕉高力豆沙都系咁普普通通,佢伴碟𠮶旧嘢系一旧棉花糖so far呢间餐厅都OK嘅,嘢食同环境都唔错

龙虾汤不过不失,都系普通嘅龙虾汤
龙虾汤

小笼包

北京填鸭

脆皮口水鸡有惊喜,个脆皮都真系几脆,唔算太辣,但就偏咸少少
脆皮口水鸡

香蕉高力豆沙都系咁普普通通,佢伴碟𠮶旧嘢系一旧棉花糖
香蕉高力豆沙

so far呢间餐厅都OK嘅,嘢食同环境都唔错
2021-05-20
龙虾汤