2020-10-03 485 浏览
1.订位:早半个月前订左2人位 讲左要望到海景.去到门口 都冇人问我地有冇订位 不停俾间外拎位既客人打尖 我再出声我订左6点留左睇海景位 结果同我讲留左入面俾你 我话下 留晒message都冇安排到? 好彩有客人系海边既bar枱离开 先有位2.餐饮服务收好晒上一个客人既餐碟后 枱都冇抹就安排上座 放低餐牌就走左去 枱上有枝水但冇杯 问佢拎叫我等下就冇左件事睇好餐牌落order 都系同一个情况 嗌左3次落单先有人落 落晒单 而且好快上菜-顶级安格斯肉眼扒 五成熟-芝士焗田螺-辣肉肠pizza-生蚝set(6只)-德国香肠拼盘-一杯健力士啤酒-一杯peach the party一开始上左杯啤酒 够冻但淡而冇味 完全冇啤酒既味道同感觉 另一杯cocktail得个甜味 毫冇酒味 心知不妙再黎 好快上左头三样菜(由落单到上菜 唔够5分钟)全部菜式都系唔热!!!上菜时 侍应好心急一下放低晒所有野 结果扒上面既蕃茄仔跌左落地 话会补返俾我地 当然最后都冇啦!牛扒👉🏿叫五成 上菜系二成 咬唔开 中间一大旧肥膏芝士焗田螺👉🏿够味 碟热 个薯蓉唔热辣肉肠pizza👉🏿似买现成焗返熟 但都系唔热食到咁上下
1.订位:

早半个月前订左2人位 讲左要望到海景.

2.餐饮服务

-顶级安格斯肉眼扒 五成熟
-芝士焗田螺
-辣肉肠pizza
-生蚝set(6只)
-德国香肠拼盘
-一杯健力士啤酒
-一杯peach the party

全部菜式都系唔热!!!

牛扒👉🏿叫五成 上菜系二成 咬唔开 中间一大旧肥膏
芝士焗田螺👉🏿够味 碟热 个薯蓉唔热
辣肉肠pizza👉🏿似买现成焗返熟 但都系唔热

食到咁上下 被告知餐厅今日冇生蚝卖 一间西餐厅但冇生蚝🦪😂?都唔紧要 取消佢

之后上德国肠拼盘 都系唔热 我顺面叫佢整返熟块牛扒 整热个田螺 整好望到侍应拎住扮牛扒周围走 返入厨房先再问 先成功咁拎返俾我地 呢啲情况系其他客人身上都出现过 例如食物唔知属于边枱客 叫侍应冇人理 服务态度太差

去到埋单 个生蚝set明明同我讲今日餐厅冇生蚝 但佢冇帮我取消单 幸好自己有睇单 否则299就落入佢地袋

环境:

以为自己去左茶记 侍应唔识得安排客人就座 有位既时候会大声嗌几号枱几多位客人 完全唔似西餐厅会有既环境 气氛 食食下有客人既狗疴屎落地下 不停人会穿梭背后

总括黎讲 黎餐饭$1142 系完全唔值 咁就破坏左一餐生日饭 要知道既系普通既一间西餐厅都会比佢更出色 一张相我都冇影低就知有几差