2019-03-12
一向對放題既印象係新界西都冇咩好食,要搵高質放題就要騎牛出城,但大瀛喜就顛覆左我既諗法——原來唔洗騎牛都食到CP值極高既放題架~大瀛喜裝修偏向華麗風,坐又坐得舒服,岩晒一班朋友食飯吹水!話說我有個「壞習慣」,唔係點左刺身、壽司先,而係衝出去拎甜品!甜品櫃冇令我失望,款款都細細件,精緻又好味,試晒幾款都毫無削弱我既戰鬥力!前菜就可以揀沙律、水果,仲有啲熱食可以打下底。返到張枱,朋友已經叫晒野食,都係例牌嘅刺身串燒天婦羅,然後我就乖乖等食喇~有冇人覺得食日本野,只係擺盤已令人賞心悅目?未食已經好開心!刺身好新鮮,亳無腥味,完全表現高水準!其次推介就係我最愛既燒菠蘿,上盤時仲係微熱,咬落去非常甜美。之後就係一啲燒物同天婦羅,最令我深刻係燒牛舌、雞翼等唔單止肉質鮮甜有口感,調味仲岩岩好,夠晒入味又唔會過咸,畢竟好多任食餐廳都求求其其,但求有貨上,但係大瀛喜唔單止用料、烹調都達到私房菜水平,服務仲好細心添~
前菜就可以揀沙律、水果,仲有啲熱食可以打下底。