餐厅: 百芳池上便当 (太古城中心)
资讯:

疫情令我地成年都冇得去旅行,怀念台湾的地道小吃同特饮,好彩香港仲有好多各国特色餐厅!今次终於食左人气食店百芳池上便当了。每日都系咁旺场,疫情都好好生意!价钱合理,睇落几吸引,是平得黎会食得开心嘅组合吧!睇到芋头牛奶新推出,好吸引,即刻叫左杯黎试!便当有8款,我自己就钟意食面多,而朋友话最好食盐酥鸡脾果个,大大只又香口,不过佢今次想试第二份会唔会好味d. 我点左最iconic 的红烧牛丸牛筋面,打开个样未算好靓,但系食落有惊喜!牛筋大大旧又弹牙,满满的胶原蛋白!入味软淋淋,个汤就超好味喇,我成碗饮哂,唔理得有冇味精了,太好味喇!好彩食完唔口渴!呢杯芋头牛奶强烈推介!真芋头,真牛奶,呢两样野好紧要,身经百战的我饮过唔少得个名的,呢杯真系拿满分,有芋头粒,有芋泥,少甜,香滑有奶香,完美!买!仲有古早味盐酥花枝丸,不解释,正!幻想中,回忆中的台湾美味返哂黎!朋友仔叫果份鸡扒便当都几有份量,有埋粉丝咁,几有层次!当然仲有珍珠奶茶,朋友呢个奶茶控都赞好!
今次终於食左人气食店百芳池上便当了。
每日都系咁旺场,疫情都好好生意!

朋友仔叫果份鸡扒便当都几有份量,有埋粉丝咁,几有层次!

当然仲有珍珠奶茶,朋友呢个奶茶控都赞好!

2020-11-26
5 分钟 (外卖自取)
  • 红烧牛丸牛筋面
  • 芋头牛奶