2022-09-30
Thai on high 西環卑路乍街18A-20A號地下20號舖西環有兩間Thai on high, 我是第一次光顧這間泰國菜餐廳, 小店提供泰國美食, 價錢家位很是實惠, 數十元起已叫到一項美食了。Chicken Satay雞肉沙嗲 Satay風味吃過便會愛上, 雞肉份量是多, 但比較乾身, 要多沾Satay醬汁進行補救。$108 Minced Chicken Salad 雞肉碎生菜包沙律是我一道很愛叮的家常菜, 來到Thai on high也點上一份來試詆手勢同味道。這道菜更可選豬/雞,價錢是一樣的。$108 泰式雞肉炒飯,要了小辣,個飯好惹味,泰國食品多香料調味豐富$78 蒜蓉炒菜,要了芥蘭,10月芥蘭靚呀正猶豫要加甜品, 不過2個人食了3個菜都夠飽了, 加上女朋友確是小鳥胃。呢度唔洗加一架。
西環卑路乍街18A-20A號地下20號舖
$78 蒜蓉炒菜,要了芥蘭,10月芥蘭靚呀