餐厅: 永年士多 (寶城洋樓)
资讯:

2017-12-01 140 浏览
好耐冇打食評啦!不過食完永年又好想讚一讚,所以打番一篇先首先睇下食左咩先墨丸牛丸幼面,評分:7.5/10面餅都好大個,我食到好飽,面質唔錯,個湯似係豬骨湯,其實我食面一向唔會飲湯,所以我一向好少理,最緊要個湯底唔會勁油,同埋夠味就可以,而呢個湯係做到呢一個要求,而且濃味得黎唔會油,值得讚。另外,有大份菜,好食,不過墨丸就失色,其實唔係墨丸,佢比的係花枝丸,所以冇爽口的墨魚味,另有牛丸亦一般般啦!普通街市買到的質素,佢冇入到最好食最爽口個隻牛丸的貨。利申:好鐘意食丸,有多年食丸經驗,食勻好多香港的丸。整體黎講唔錯啦!紅腸豬腸油面,評分:8.5/10紅腸正,佢係厚切,唔係勁薄身的紅腸,豆卜都有4-5粒,豬腸爽口,而且亦唔係1-2舊的份量,有番咁上下份量,呢碗係小辣,說真的,雖然小辣但我覺得都幾辣,不過味道係幾唔錯,加埋杯奶茶,正!整體黎講,呢間野我會再去食,我對車仔麵的要求係:唔油膩,湯夠味,唔貴,大碗夠飽,乾淨,佢符合晒以上幾個原則,不過下之再黎我唔會叫牛丸墨丸,因為一般般啦!呢幾個原則好似好簡單,但其實係香港要搵到都唔係易。
好耐冇打食評啦!不過食完永年又好想讚一讚,所以打番一篇先
首先睇下食左咩先

墨丸牛丸幼面,評分:7.5/10

利申:好鐘意食丸,有多年食丸經驗,食勻好多香港的丸。
整體黎講唔錯啦!

紅腸豬腸油面,評分:8.5/10