2022-08-22
之前都去過新加坡天天食過海南雞飯,一試難忘。疫情最嚴重時亦叫過外賣天天外賣幾次,都覺得味道出奇地好,而且花款甚多。今日又經過沙田天天,見到門口款式比外賣更吸引,所以就決定入去試試。由於平日而且時間尚早,之前六日都見多人,唔洗排隊,而我同媽咪都鍾意試另類野,今次就唔試之前食過或者人人都試既海南雞啦。我地叫左黑松露墨魚蝦多士$89好香黑松露味,中間仲好多墨魚蝦,仲炸得好好一d都唔油海苔墨魚卷$79d汁辣辣地好開胃金香雞油脆米叉燒$88义燒唔太肥唔太瘦,肉質好juicy,甜甜既义燒醬夾埋脆米食,好好味海鮮喇沙水晶粉 $159好貼心,嚟到後有一個小火爐熱住,唔怕之後會凍。喇沙湯底好香椰汁味少少辣,全煲飲晒,一滴不留。海鮮了亦都好足,大大隻蝦同青口。甜品係原味豆花加美祿$29之前冇諗過可以咁樣Mix 又出奇地夾。滑滑嘅豆腐花,滑到好似液體咁,加上美祿粉,味道好rich,一定要試。餐牌仲有好多其他食物都想試,下次一定要同多d人黎試埋佢。順帶一提,佢啲茶都好甘香,記住飲多杯👍👍
我地叫左
黑松露墨魚蝦多士$89
好香黑松露味,中間仲好多墨魚蝦,仲炸得好好一d都唔油
海苔墨魚卷$79
d汁辣辣地好開胃