2019-06-26 1214 浏览
今日约埋朋友黎呢度试下lunch set,由12:30pm 入座点完餐我朋友差唔多等到1点先有野食送上,而我个份迟迟未到。当我留意到旁边既客人迟我十几分钟点餐,点既系同我一样既餐,而佢系1点左右收到野食;我已感到不妙并向职员反映,点知得到既回应系佢地送错餐去其他客人台上,仲讲会即刻煮过份比我,我以为会好快,点知一等就等多20分钟都未到。作为一位普通既上班族,我只有一小时既食饭时间,一间餐厅由落单到发现出错到更改足足50分钟都未等到野食我觉得已经好离谱。但没有最离谱只有更离谱,系1:25 pm 正当我取消order 准备要饿住肚赶番公司之际,发现呢间餐厅居然因为我饮左餐汤而要收我钱,仲要系收我正价价钱$45。一个set lunch 只系$85,因为餐厅出错令到迟迟上唔到主菜最后仲好意思问客人收番餐汤正价价钱。先唔讲个汤好唔好饮,但一杯装唔满既餐汤要收咁既价钱仲要成个钟都比唔到野食客人都仲好意思收钱系未合理。如果你系因为知我赶时间唔好意思系餐厅同你理论既你成功左我的确系好赶时间要翻去我既办公地方继续做我小职员要做既事,但唔代表整件事该餐厅及职员处理恰当。一间餐厅既形象就系因为咁既服务态度令
一间餐厅既形象就系因为咁既服务态度令人感到失望,就算野食有几好食环境有几舒服都补唔翻,完全唔会推介比身边朋友及同事。
不可一!不可再!
唔满既餐汤