2021-05-27 1571 浏览
😋[[𝙅𝙤𝙮𝙛𝙪𝙡 𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 𝙃𝙤𝙪𝙨𝙚]]成班朋友食完饭又唔想咁早闪,又谂唔到食边间糖水,我通常都会提议Joyful。因为总有一款岩你口味,又唔会有投诉😂不过最辛苦就系要喺门外面排队等位💦呢间小店连续几年都拎咗「米芝莲街头小食推介」🏆。不过我当然唔系因为个头衔而去食啦,系个甜品真系几有质素,而且份量数多,满足感爆灯😋📍芒果拿破仑 $64系店内既招牌甜品之一,而我第一样都系介绍佢就知道系我心水甜品之一🥰前前后后我都应该叫过4-5次🙈讲真睇相都知道好大份,店员拎上黎都特别小心。拿破仑饼底空气感十足,应该系叫完之后先直接唧吉士上去,所以保持饼底非常松脆,唔会淋左。成个甜品甜度适中,芒果份量又多👍🏻以我个人就推介配菠萝雪糕会好食过芒果雪糕,菠萝雪糕味道非常清新⋯⋯可惜我今次食果阵佢比错咗我,佢都系跟返芒果雪糕我😩😩不过算啦...我都系冇出声,因为食唔落两球雪糕,唔想浪费😅📍紫薯香芋芭菲 $64一直我都好钟意食芋头味、蕃薯味同栗子味既甜品,呢个正正就结合两者一齐,当然可以成为我心目中其中一个至爱🥰一层层嘅芋头雪糕再配紫薯蓉,佢地真系好夹,系d 白cream多咗少少,感觉有少少腻。📍朱古力
😋
[[𝙅𝙤𝙮𝙛𝙪𝙡 𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 𝙃𝙤𝙪𝙨𝙚]]

📍芒果拿破仑 $64
讲真睇相都知道好大份,店员拎上黎都特别小心。
芒果拿破仑

📍紫薯香芋芭菲 $64
紫薯香芋芭菲

📍朱古力/绿茶/紫薯心太软 $62-$66
三只口味都试过,三只都好够味,即系朱古力有朱古力味、绿茶有绿茶味、紫薯有紫薯味🤣🤣🤣热辣辣,流心度十足👍🏻
朱古力心太软

📍Mr Black奶冻 $52
本身我就唔系好钟意食奶冻,因为有太多其他选择,不过间中都会见到d朋友encore呢一款,我谂都应该几正🤣🤣最搞笑系佢只猪仔造型会唔同样🤣🤣
Mr Black奶冻

至于其他甜品都有试过,绵绵冰就做得好够味,窝夫就新鲜做,不过唔算特别有惊喜。

$64 (宵夜)
芒果拿破仑
紫薯香芋芭菲