2017-07-28 351 浏览
真係未食過一間餐廳可以服務態度咁差,仲要係打正台灣招牌,如果你問我我真係俾10個差。尋晚見男朋友day off,諗住搵下好西食。上次同朋友食過都ok,就諗住帶男朋友去食,點知惡夢就開始。六點入去得兩三台客,我哋就叫咗兩個鍋,一個鍋黎左之後另一個遲遲都未黎,我哋就問下一個男員工啦,點知個男員工睇完之後當件事冇去問廚房點解仲未有,我睇住佢行返去櫃檯繼續同其他同事吹水。我哋睇一睇張單原來係漏咗單,都唔緊要我哋直接行過去同佢地講,佢哋先知原來漏咗單,仲要一句sorry都冇,仲話係我哋冇叫到。果下我真係火都黎!本身得兩台客都可以漏單,我哋話俾佢同事知就當無件事繼續吹水,最尾要我地自己行過去問究竟發生乜嘢事咁耐都未有先知漏單。好!都算!第一個鍋等咗咁耐火都熄埋,我哋叫嗰個金色頭髮冬菇頭女同事幫我地點一點返個火,佢喺隔離應都唔應下,我男朋友以為佢聽唔到咁就再講多次啦,個冬菇頭竟然勁大聲語氣勁差咁講話: 先生!未有個膏我點幫你點呀!?嘩果下真係有史以來未見過一個餐廳員工可以差到咁!我哋兩個都呆左!好啦到食完我男朋友諗住投訴返佢哋啲態度同服務,走去櫃檯到問經理喺邊佢哋話唔喺度,我以前都做過呢行,我都知經

果下我真係火都黎!

第一個鍋等咗咁耐火都熄埋
嘩果下真係有史以來未見過一個餐廳員工可以差到咁!
我哋兩個都呆左!好啦到食完我男朋友諗住投訴返佢哋啲態度同服務,走去櫃檯到問經理喺邊佢哋話唔喺度,我以前都做過呢行,我都知經理喺度都唔會講出嚟,我男朋友咁咪話唔緊要咁會打上網,佢哋竟然勁串話:唔介意你咪擺。點解可以明明自己漏單,我哋仲要話過一句,個冬菇頭員工就已經聲大夾惡咁話我地。
呢間野真係再唔好影衰台灣呢個名,人哋台灣好多餐廳啲服務都好過呢度多多聲。
呢間野以為自己紅同多人排隊就可以咁樣對啲客?
我以後都唔會再黎,我亦都會呼籲身邊嘅朋友唔好嚟,亦希望大家唔使因為食餐飯而受氣!
講真成百幾蚊一個鍋又唔係好食到值得去排隊,要食就去台灣食正宗既,尖沙咀又開咗其他類似嘅火鍋店,使唔使嚟呢度受氣?要去呢間食既真係考慮清楚係咪真係要貼錢買難受。
2017-07-27