2018-07-08 361 浏览
听人讲观塘午餐越嚟越贵,平均要$100/位,所以今日专登揾一间试一试。这间餐厅本身地点比较难揾,怨回曲折终于揾到可以坐升降机的位置,当然,出lift果下是有惊喜的,真系犹如大家所讲文清Feel。可能因为假日的关系,餐厅唔属于太多人,我都系随意选择位置,最有趣的是,坐坐下觉得张凳几舒服,原来系有得买,竟然价值$4000,唔系啩。讲返食物,讲明今日试食,选择咗最贵的两个餐,结果有点失望。我哋拣咗食牛同食猪,我就觉得牛好「鞋」,猪太肥,比我想像中有啲失望。最后仲有一样值得提,侍应同我讲话因为今日唔系好多楼面同事,所以要自助水吧,要水就自己攞,我觉得收这个价钱,最后原来都系自助,会唔会唔系太好呢?