今个星期五啱啱放宽返晚市堂食去到夜晚九点,男朋友就book咗中环Holly Brown食Happy Friday晚餐 😊听讲今年啱啱装修完,餐厅前面会见到有雪糕甜品同咖啡,而后面就有好多位俾人食西餐。今晚唔算多人,虽然冇咗平日dinner set, 但系主食前菜𠮶啲就半价,每人要嗌一杯正价嘢饮,整体都算好抵食! 我哋嗌左两个前菜 (白酒煮青口, Nachos),一个主食 (西班牙慢煮乳猪),再嗌左两杯嘢饮。比较出名嘅西班牙慢煮乳猪的确几有惊喜!唔单止大大份,仲整得好好食。乳猪外脆内软,个皮脆卜卜 ,而猪肉鲜嫩而且好有肉汁,配搭得啱啱好 😋 推介值得一试。另外两杯正价嘢饮亦都物有所值,其中一杯系蓝色云呢拿milkshake好似招牌蓝色云呢拿雪糕咁,都几得意 😬另一杯就叫咗香蕉拖肥 milkshake,出奇地香蕉味同拖肥味都好浓,男朋友话觉得好好饮,我试过亦的确不错。食完正餐,由于女仔甜品有另一个胃,我哋都嗌左一杯雪糕,拣咗青苹果味同埋莓味,两款都系比较清新嘅水果味,尤其青苹果味比较特别 🍨呢餐圆满结束大满足!!! 😬☺️

白酒煮青口

雪糕