2011-05-15 20 浏览
同挚爱睇完戏我提议去好耐无去o既柯士甸餐厅(因为初初我哋唔知间餐厅叫咩名,所以就自己改咗佢做柯士甸餐厅),即系呢间富都餐厅。我哋都成大半年无嚟呢度食饭,去到门口唔见有套餐,我估计无咗个小菜套厅或者加咗价而无贴出嚟不过我哋都无理,见到有扒餐都几吸引就齐齐冲咗入去我一打开餐牌就马上揾吓有冇小菜套餐,有呀,贵咗呀!我同摮爱喺度讨论贵咗几多呢?佢话$4,我觉得又唔止......讲咗好耐,是但啦,贵咗我哋都系照拣呢个套餐,挚爱比我话事拣个小菜,我今次拣得好快呀,一系食煲一系就食避风塘鳝片,挚爱话避风塘鳝片,就扑锤落order。侍应已经全部换晒,因为最低工资???二人套餐$102:烧味只拼(我哋拣咗叉烧&烧肉)任选小菜一款(噢no..........无避风塘鳝片,挚爱就拣咗我至爱食o既菠萝生炒骨)态度无以前咁好喔!蚝油时菜一碟(我哋拣腐乳炒通菜)奉送明火例汤、丝苗白饭(各两碗)、两杯餐茶(我要热柠茶;挚爱要冻柠茶+2)呢度有足球直播o架,想睇波o既朋友可以嚟呢度,我唔见有最低消费先先嚟咗两碗汤,以前系炖汤嚟o架,依家只系煲汤啲炖汤好正o架,有人参,不过煲汤都足料,但我𠮶碗好多骨呢!挚爱杯冻柠茶细杯
不过我哋都无理,见到有扒餐都几吸引就齐齐冲咗入去

我一打开餐牌就马上揾吓有冇小菜套餐,

二人套餐$102:
烧味只拼(我哋拣咗叉烧&烧肉)

蚝油时菜一碟(我哋拣腐乳炒通菜)

不再是炖汤o既冬瓜猪骨汤
先先嚟咗两碗汤,以前系炖汤嚟o架,依家只系煲汤
啲炖汤好正o架,有人参,不过煲汤都足料,但我𠮶碗好多骨呢!
细杯咗o既冰柠茶
挚爱杯冻柠茶细杯咗
我𠮶杯热柠菜好涩呀
我已经一早拎起咗啲柠檬㖞,都咁涩!
好细碟兼无乜肉o既菠萝生炒骨
隔离左右迟order o既𩠌已经上枱,点解我哋重未有?我好期待菠萝生炒骨呀
又噢no..........咁细碟兼无乜肉,配菜就多
碗饭成座山咁高
算你啦,碗白饭咁大碗,我只系食净少少咋
烧味双拼-叉烧、烧肉
虽然烧味双拼都系细碟咗,但水准一流,重系好热,烧肉皮又够脆
蚝油菜心
伙记话无腐乳通菜,我哋改咗菜心,都算几大碟,唔会好多油,啱晒我

原来好嘢后来先出现烧味系最好味,我哋重睇埋场波至走,曼联win咗
2011-05-14
碗饭成座山咁高