2020-12-11
早排同女朋友行尖沙咀,話想試下重慶咖哩,估唔到佢一句就話好,難得咁順攤haha~其實一早已經bookmark定呢間餐廳環境幾大幾舒服 入邊仲有包廂 方便一大班人嚟食飯(雖然而家暫時都唔得😭)入到去坐低,店員已經好快手放低咗小食胡椒薄脆餅,本身脆片比較辣,配合薄荷醬蘸中和返個味道,另外因為餐牌太多嘢揀,花多眼亂所以揀咗好耐~最後就叫咗個牛油烤雞、芝士菠菜、咖哩角同埋蒜蓉烤餅。咖哩角比起平時嘅大舊得多,外皮脆卜卜而內餡好足料!食得出係自家製嘅完全唔似出面嘅有雪藏未,咖哩味道亦相當濃厚,配合埋酸咪咪嘅醬中和返炸物嘅油膩感,當做主菜前嘅小食都唔錯!牛油烤雞屬於印度嘅名菜啦,難得嚟到正宗印度餐廳點都要試下嘅!用牛油同茄醬所煮成嘅甜酸嘅惹味感,真係令人難以抗拒!超香!!!個人認為比起普通咖喱雞出色得多,因為咖哩有時只會有種死辣嘅味道,但牛油烤雞充滿著各種香味,如洋蔥、桂皮、孜然等等。就咁食雞又得,落啲醬喺薄餅上食都得!平時食開東南亞嘅薄餅都較為脆口同薄身,而呢款嘅印度薄餅就較煙靭同厚身,適合沾醬食!呢個就係芝士菠菜,其實一上菜時真係有少少嚇親,因為同我想像中嘅芝士菠菜都有啲出入haha~不過味道行
呢個就係芝士菠菜,其實一上菜時真係有少少嚇親,因為同我想像中嘅芝士菠菜都有啲出入haha~不過味道行先,都要讚讚佢嘅!芝士不是拉絲個種~但勝在芝味濃,同攪碎咗菠菜融為一體,加埋蒜蓉薄餅就一流!
呢度嘅服務質素超好 老細雖然係印度人 但廣東話口音超級純正 仲要係有良心同路人 梗係要去支持下🙈👍🏻