💭之前见朋友食过呢间餐厅,俾佢post既相吸引到,好想黎试,适逢今年结婚周年,又因疫情暂停晚市,所以我就提议老公不如试呢set~讲到afternoon tea,我老公好抗拒果D太精美、太公主、好浮夸摆设既英式下午茶,所以我事前俾佢过目咗Ok先book位😂😂呢个afternoon tea,系周六周日12:00已经有得供应,而周一至周五就要下午2:00后先有既,呢点要留意下。📍不过餐厅位置比较隐蔽,去到K11最好留意商场既指示牌,要穿过一D舖头仔先揾到餐厅。💡间餐厅唔系好大,可以一眼睇晒,暗黑装横,幸好有L型落地大玻璃,光线照射入黎会无咁觉得好暗📃打开餐牌,其他菜式个样都好靓,好吸睛,如果下次再嚟,可以试佢哋lunch or dinner。Final,我哋都系点咗个tea set,包沙律同埋两杯咖啡或花茶其实你唔难发现全间餐厅有7-8成都系order呢个set😂😂,无论系同闺密、男朋友、甚至同妈咪都好岩试呢个set,餐厅都好识做,系个碟上会写字,等每一枱都开心,抵赞🍽见到真身上枱,真系劲开心、劲兴奋😆😆,每件点心都好mini,好整齐放系一只白色大碟上显得好colorful,难怪吸引到咁多人

🍽见到真身上枱,真系劲开心、劲兴奋😆😆,每件点心都好mini,好整齐放系一只白色大碟上显得好colorful,难怪吸引到咁多人黎打卡,我都唔例外👀

厨师考虑到客人先食咸点,特别将咸甜点梅花间竹咁排,客人可以先食咗咸点,再食甜甜,好有心点既谂法。

🥪咸点方面果鹅肝系我最钟意,好滑、香口,慢慢㗳真个味
同埋另外个件烟薰鱼都唔错。
反而我觉得个蟹肉同虾有少少失望,蟹肉有少少腥,件青瓜唔系爽口,一定系预先整定;只虾无味,唔爽脆,觉得上唔系新鲜。

🍩甜点我钟意花花朱古力挞同埋马卡龙,呢两款小点俾到惊喜我
,朱古力挞皮脆,配个紫薯蓉,唔会太甜;
而其中一件马卡龙系开心果里面系云呢拿cream,非常地夹,好好味

仲可以一边食,一边叹茶,渡过咗一个愉快既周年日

(玫瑰Latte)

整体度:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道度:🍩🍩🍩1/2