2023-01-15
首先講番點解會去試小弟以前係一個係屯門長大既人仕,見證屯門由美食沙漠,到而家多咗好多餐廳,其實都好想支持新餐廳。喺OpenRice見到呢間餐廳好多正評,自己住咗幾廿年都冇見過係屯門有新加坡菜,就諗住去試吓。去到見到門面已經心知不妙,點解咁簡陋,嗰種簡陋唔係話鋪細,或者裝修慳錢,係完全冇心思,簡單嚟講好似工廠食堂咁。唔緊要啦支持小店咪攞飛等吓。或者好好食呢。咁好啦,攞飛之後又要出去店外吹風。其實我一家大細有小朋友既,10幾度係店外吹風?會唔會可以人性化啲入邊等,間鋪入面係絕對冇乜人,有位比我地企既。但係佢都唔俾人喺舖頭入邊等。唔緊要,或者係間好食嘅高傲小店,咁我繼續喺出邊等啦。但係等吓等吓唔對路攞咗飛,有其他人嚟到就直接入咗去坐,咁我攞飛嚟做乜嘢?跟住有個男員工出嚟解釋話人哋一位兩位所以有得入。但係我睇住佢有張四人枱,分開左兩個兩位俾人坐,都唔俾我哋入去坐。見到啲人坐到散開晒。其實佢安排好啲,我哋全部人入去坐食緊嘢㗎啦。我唔係嬲我冇得食,係我鄧佢間餐廳老細唔抵,請班員工好似幫佢倒米咁。最後唔好意思,嚴格上嚟講我係冇食到佢啲嘢,因為我見到佢咁嘅樣已經走左。但係我應該都冇機會再食佢啲嘢啦,因
唔緊要啦支持小店咪攞飛等吓。或者好好食呢。
最後唔好意思,嚴格上嚟講我係冇食到佢啲嘢,因為我見到佢咁嘅樣已經走左。但係我應該都冇機會再食佢啲嘢啦,因為我唔會再去佢個餐廳。同埋我都會叫我有小朋友嘅屯門朋友都唔好去自己攞苦嚟辛。
我估d 正評好有水份,大家小心