2021-10-12 476 浏览
老公生日,由于平日要返工揾咗间系尖沙咀气氛唔错的居酒屋庆祝。见到Akoya酒场的评价唔错,一于试一试。有新电话,执相都认真D XDDDDDD头盘我地叫咗特制杂锦沙津,今日系温泉蛋鳕鱼沙津配上洋葱沙津油,真系好开胃。开胃到老公系咁食,食到比我骂。(我要留返黎做背景影相XD)之后系每枱都都必叫的明太子煎蛋卷食得出系即叫即煎,而且师傅的功力其高,蛋色劲靓无一层系煎焦。店舖选用了整整一条辛辣明太子,真用抵食。不过我系甜蛋派XDD 如何系甜蛋我会更开心(笑)跟住就系我最期待的其中一款料理-海胆汁烧蚝在铁板淋上海胆汁后,在于其表面用火枪烧一烧,令表面更为香脆!而家真系食蚝的好时节,每粒烧蚝都超级肥美,大大粒成只鸡翼咁。必试再黎送酒小食喜之次一夜干- 火喉掌握得恰到好处,皮脆而保留到喜之次的鱼汁。即使放冻咗都超级好味!送酒一流免治鸡肉串- 有别一般餐厅做法, 鸡肉混入大叶来引出其香味。唔错唔错火串烧我地仲有 鸡心,鸡颈,宫崎A4和牛串 全部都好高质鸡心弹牙爽口! 第一次食鸡颈,原来都好好肉,几有口感!宫崎A4和牛串就更加唔驶讲啦, 简直系入口即溶!正到爆炸XDD最后叫咗个主菜医肚,从相片可见芝士系多
见到Akoya酒场的评价唔错,一于试一试。
有新电话,执相都认真D XDDDDDD

头盘我地叫咗特制杂锦沙津,今日系温泉蛋鳕鱼沙津

配上洋葱沙津油,真系好开胃。
开胃到老公系咁食,食到比我骂。(我要留返黎做背景影相XD)

之后系每枱都都必叫的明太子煎蛋卷

店舖选用了整整一条辛辣明太子,真用抵食。
不过我系甜蛋派XDD 如何系甜蛋我会更开心(笑)

跟住就系我最期待的其中一款料理-海胆汁烧蚝

再黎送酒小食

即使放冻咗都超级好味!送酒一流

串烧我地仲有 鸡心,鸡颈,宫崎A4和牛串 全部都好高质

鸡心弹牙爽口! 第一次食鸡颈,原来都好好肉,几有口感!
最后叫咗个主菜医肚,从相片可见芝士系多到爆

而乌冬为扁薄身,非常有口感!!

全个晚餐都好有满足!!好适合同朋友/伴侣黎来把酒啖心。
庆祝纪念
生日