2019-01-06 57 浏览
上個星期,同朋友聚舊去左阿來泰式地道風味食野~趁早少少6點幾就去到,所以唔駛等位就入得~餐廳唔算好大,但好舒服,唔會啲位排到好密,而且算幾乾淨~咁我地幾個點左幾樣野食啦~泰式蠔仔煎蛋餅蠔仔蛋餅好大碟,份量好大,超抵食!另外,啲料十足,真係啖啖都有兩三隻蠔仔,加上啲炒蛋都幾嫩滑同埋有鐵板熱住~ 好正!推介大家試下!原隻椰青海鮮焗飯用上原隻椰隻,所以成個飯都索哂椰青嘅香味,食落啖啖青香嘅味道~ 另外,啲飯唔會太乾太濕,海鮮都好足料,係唔錯嘅選擇泰皇咖喱火山軟殻蟹包軟殻蟹炸得好脆好香口!而且唔似其他餐廳斬到好碎同好細件,真心好食!而且個咖喱汁香得黎唔太辣,仲食得出有多種香料嘅味道,好食好食!酸辣鳳爪鳳爪好大碟,個汁調得岩岩好,酸同辣唔會話邊邊重啲,食落幾開胃~ 同埋啲鳳爪好入味~泰式燒豬肉丸個豬肉丸好特別,同香港食到嘅唔同,可以試試~ 配埋酸甜醬食,味道都幾特別~
上個星期,同朋友聚舊去左阿來泰式地道風味食野~

趁早少少6點幾就去到,所以唔駛等位就入得~

餐廳唔算好大,但好舒服,唔會啲位排到好密,而且算幾乾淨~

咁我地幾個點左幾樣野食啦~

泰式蠔仔煎蛋餅

好正!推介大家試下!

原隻椰青海鮮焗飯

泰皇咖喱火山軟殻蟹包

軟殻蟹炸得好脆好香口!

酸辣鳳爪

同埋啲鳳爪好入味~

泰式燒豬肉丸