餐厅: 帝樂 - 德國餐廳 (美利樓)
资讯:

2020-10-15 3275 浏览
疫情持续, 好耐冇一家人出外了。趁生日, 相约家人一齐去赤柱逛逛。去到赤柱已经系午饭时间, 个肚打晒鼓, 即刻去揾食。行到美利楼, 阿妹话不如去返5 年前影完婚纱相后去食果间餐厅回味下。去到, 餐厅仲健在㖞, 咁就GOGOGO 啦! 餐厅有室外同室内座位, 因为去果时系9 月, 仲系好热, 于是我哋二话不说拣咗坐室内。餐厅周末可以拣BUFFET 同散叫, 当时限聚令, 仲系2 人一枱, 我哋分开咗3 枱嚟坐。我哋安排咗父母食自助餐, 而我哋后生O既就散叫。脆皮烧猪肘配朘酸椰菜及菠菜酿薯皮 - 呢个咸猪手, 份量十足。餐厅职员帮我哋切开咗先上。首先要讲下D 肉, 好淋好入味, 皮脆而不肥, 一咬落去就发出"咯咯" 声. 好正! 由于只系2 个人食, 所以都算好大份下, 好饱肚。虽然夹埋D 酸菜食可以中和返D, 但系都有D漏。建议呢个3-4 人分享会好D。德式芝士面团配青露笋 - 呢个一食落口, 一个字: 好咸呀! 系好浓芝士味, 但系同时间好咸! 感觉食完系会面肿, 可能配啤酒食会好D!!! 不得不提呢个冻柠茶, 本来想叫一杯, 但职员问我哋要唔要加大, 价钱差十几蚊, 但份量差一倍。于

脆皮烧猪肘配朘酸椰菜及菠菜酿薯皮

德式芝士面团配青露笋

冻柠茶 (大)

不得不提呢个冻柠茶, 本来想叫一杯, 但职员问我哋要唔要加大, 价钱差十几蚊, 但份量差一倍。于是我哋叫左一杯大, 两个人SHARE! 抵!
2020-09-06
脆皮烧猪肘配朘酸椰菜及菠菜酿薯皮