2015-02-13 779 浏览
永遠的指定路線,食完坤記糕就行幾步到公和門口,依家擴充後連食物種類都多左,其實一間老店已經夠旺,唔搞咁多花臣都大把人,腸粉炒麵都有得食真係出奇,為免太飽都只係一試咖哩魚蛋同蘿蔔就算。咖哩汁底是相同的,而且做得好好,又濃又香,同街邊檔咖哩魚蛋的汁好唔同,出面多數深到啡,呢度依然是偏泥黃,辣度一般。蘿蔔清甜無渣,配起咖哩汁特別香,如果再來會encore蘿蔔加腸粉,淨要咖哩汁豆腐豆卜雙拼,豆卜份量好似少了一點,可能是自已記錯,配上豆瓣醬又或者甜酸醬人人皆愛,豆卜純吃脆口感覺,炸到得返個殼咁,豆腐較為實在,不鬆散。最後再飲啖凍豆漿解一解咖哩的辣味,豆味依然香濃。邊食邊聽他們落單的內容才知道原來還有閣樓座位,從沒發現!

邊食邊聽他們落單的內容才知道原來還有閣樓座位,從沒發現!