2020-02-15 95 浏览
好耐冇食拉麵啦,咁啱同朋友行經位於大埔嘅一鳴拉麵店鋪附近,決定食個拉麵晚餐。店鋪細細,但好有日本風格,透過大玻璃窗可見到廚師大顯廚藝。剛坐下,服務員送上檸檬水同消毒紙巾,令客人頓覺窩心又放心。餐牌都有沙律、小食、主食、串燒、玉子燒、拉麵及飲品等多種款式供應。我哋點了1️⃣ 黑醋汁南瓜秋葵沙律2️⃣ 黑蒜油叉燒湯拉麵3️⃣ 野菜叉燒炒拉麵4️⃣ 鰻魚玉子燒黑醋汁南瓜秋葵沙律🥙超甜日本南瓜,爽滑嫩綠秋葵,同濃烈香氣紅洋蔥絲,配上黑醋汁。味道酸酸甜甜,清新輕怡,促進食慾。簡簡單單又能保留食物營養價值。拉麵有五種款式,我哋揀咗黑蒜、普通質感、多蔥花配叉燒曲麵。黑蒜油叉燒湯拉麵🍜麵條吸收濃郁湯底味道後,充滿濃厚黑蒜油香味,加埋勁多蔥花香氣,入口保持煙韌。叉燒軟腍,溏心蛋嫩滑,加上爽口木耳,令湯拉麵多重口感。按個人喜愛再加入辣粉、辣油、芝麻或拉麵胡椒令味道更提升!野菜叉燒炒拉麵🍝炒拉麵口感同湯拉麵同樣煙韌,加入爽口椰菜、芽菜、洋蔥、叉燒同雞蛋等大量配料,再混合醬汁炒出色香味俱全美食。灑上芝麻就更香口啦!鰻魚玉子燒玉子燒有多種口味選擇,我哋要咗鰻魚。厚厚嘅玉子燒,雞蛋保持嫩滑,內裡又軟又juice。加上鰻魚甘香美味

店鋪細細,但好有日本風格,透過大玻璃窗可見到廚師大顯廚藝。
剛坐下,服務員送上檸檬水同消毒紙巾,令客人頓覺窩心又放心。

我哋點了
1️⃣ 黑醋汁南瓜秋葵沙律
2️⃣ 黑蒜油叉燒湯拉麵
3️⃣ 野菜叉燒炒拉麵
4️⃣ 鰻魚玉子燒

黑醋汁南瓜秋葵沙律🥙
食慾。簡簡單單又能保留食物營養價值。
拉麵有五種款式,我哋揀咗黑蒜、普通質感、多蔥花配叉燒曲麵。
黑蒜油叉燒湯拉麵🍜
按個人喜愛再加入辣粉、辣油、芝麻或拉麵胡椒令味道更提升!
野菜叉燒炒拉麵🍝

鰻魚玉子燒
玉子燒有多種口味選擇,我哋要咗鰻魚。厚厚嘅玉子燒,雞蛋保持嫩滑,內裡又軟又juice。加上鰻魚甘香美味,完全吾腥。配合鮮甜燒汁、獨特蔥花香氣,好一個幼嫩和風口感小食。

店鋪雖小,食物質素高、服務員細心有禮,值得讚讚