2020-06-10 61 浏览
呢段时间无得去日本,除左好挂住当地既寿司刺身,当然仲有和牛la!今日系尖沙咀同个friend食lunch,佢自己唔食牛都话要介绍一间高质和牛店俾我,话同事食话好正~认真抵锡呀😘店名就叫做”Wagyu Ya”, 摆明话你知佢系和牛专门店~ 店内装修设计走🇯🇵日系格调风~ 大大个粉红牛牛🐮灯装饰好抢眼呀!每张餐枱上都有烧炉,主要for晚餐既烧肉set, 而Lunch set都有一款和牛烧肉,不过今日我想食丼多d~我地order左2个lunch set, set包含沙律、2款前菜、蒸蛋同汤。🙂点餐后侍应先为我地奉上热茶及沙律,餐厅弃用传统日式茶杯,✨改用时尚风的云石纹水杯,却没有丝毫违和感~ 沙律调味恰到好处,沙律内的豆腐豆味浓郁(相信是日本制豆腐吧!).主角到la~.✧ Wagyu Ya Don (熊本和王和牛、鹅肝、海胆、火炙左口鱼边、三文鱼籽)整个set一并上枱,除咗✨「超华丽」三个字,我实在谂唔到其他形容词!个丼靓到我唔舍得食呀!🤩海胆浓郁、三文鱼籽甘甜、toro蓉及左口鱼边脂香细滑、鹅肝肥嫩、😋而精髓和王和牛🐮表面微焦、入口即溶😍.✧ 鹅肝和牛丼(特别版)知道朋友唔食牛,餐厅就将和

话同事食话好正~认真抵锡呀😘

店名就叫做”Wagyu Ya”,

不过今日我想食丼多d~

主角到la~

Wagyu  Ya  Don
Wagyu  Ya  don

✧ 鹅肝和牛丼(特别版)
知道朋友唔食牛,
餐厅就将和牛改成三文鱼籽,一样华丽~ 🤤两大件鹅肝超肥美嫩滑、😍入口即溶啊!

其他配菜也不输蚀,
蒸蛋足料嫩滑、萝卜牛腩香浓入味、
牛蒡同面豉汤都好味~

最后想讲呢度既侍应们都非常有礼😊,佢哋亦有介绍晚市既烧肉套餐,下次一定要黎试呀!
2020-05-13
Wagyu  Ya  Don