2022-06-03
好鍾意食鐵板燒貪佢又有得食又有得睇。睇住大廚喺面前將上乘嘅食材煮出多道精緻嘅餸菜,個種期待美食嘅感覺真係食omakase/鐵板燒先有。今次試嘅呢間鐵板燒的主廚曾係歐洲學廚,所以好多餸菜都帶點歐洲同日本融合嘅味道。.鐵板燒套餐主要係海鮮同埋和牛為主食。海鮮餐牌當中最欣賞係南非鮑魚,上等的用料只係加入簡單調味,伴上師傅自己特製的蔬菜同菇打成的醬汁,口感軟腍得黎又彈牙,令人食指大動。另外龍蝦配香草牛油,惹味得黎又不失龍蝦的鮮甜味。.我地兩個人各點左唔同嘅套餐,一份係點左蒜頭大蔥薄燒牛肉,內裡有蒜片及蔥花,經過鐵板香煎,牛肉薄片吸收了各種味道,肉汁四溢。另一份的近江牛西冷則用厚切的方法去燒,油花豐富,油香十足,入口即化軟綿綿嘅口感。.海膽炒飯,炒得乾身,粒粒分明。.原本以為每道菜嘅份量都唔係好大,會食得唔夠飽,但係食到甜品嗰一下真係捧住個肚走。
鐵板燒套餐主要係海鮮同埋和牛為主食。
海膽炒飯,炒得乾身,粒粒分明。