2019-09-15 1607 浏览
朋友生日,谂住入西贡静静地避世庆祝,见呢间门面ok 好似几多好评,点知理想与现实往往不符。铺面好细,但枱又好迫,订枱𠮶时见到价钱定位仲谂住环境应该ok, 有点失望但都算啦香港有边度食野唔迫。干邑龙虾汤,味系ok 但太稀唔rich等左一个钟左右,"五成熟" 嘅西冷扒,尾𠮶边完全系十成熟,火喉控制明显唔得。味就ok嘅,觉得有啲浪费咗块扒。(隔离枱都叫左,叫三成熟但仲熟过我𠮶块,因为张枱太近所以睇到)另外叫左两个side dish, 薯条同埋杂菌,因为毫无特别所以冇影,而side dish 系等左个半钟先黎,扒都食完啦。最后就系等左个半钟先到嘅鹅肝意大利饭,公道啲讲,份量足味道都唔差,只系等左太耐乜胃口都冇。老实讲,呢个价钱我唔会expect 咁嘅服务,成餐饭冇人主动加水,追单佢地嘅态度亦唔好。冇错去西贡想慢活,但等个半钟先黎个饭系接受唔到,而环境亦系坐得唔舒服唔可以好好倾计。我明weekend 会忙,唔够人手,咁就唔好塞咁多位啦,辛苦自己辛苦客人。咁嘅价钱咁嘅环境态度,冇下次。

干邑龙虾汤,味系ok 但太稀唔rich
干邑龙虾汤

西冷扒

鹅肝意大利饭

咁嘅价钱咁嘅环境态度,冇下次。
2019-09-15