2023-12-13 30 浏览
呢间泰国餐厅嘅食物真系好正,我食咗佢哋嘅冬阴功虎虾意大利面、大虾炒金边粉同埋泰式棕榈糖炭烧鸡。首先,冬阴功虎虾意大利面,真系够辣够鲜香!佢哋嘅汤底好浓郁,有酸辣同埋香辣嘅味道。虎虾好鲜甜弹牙,同意大利面一齐煮,令味道更加丰富。食落去真系又辣又麻,好过瘾!其次,大虾炒金边粉,真系好正宗嘅泰式风味!金边粉爽滑弹牙,炒得香口,配上大虾同埋新鲜蔬菜,味道鲜美。佢哋加咗啲特色嘅调味料同埋香料,令味道更加突出。好开胃同埋好满足!最后,泰式棕榈糖炭烧鸡嘅风味真系独特!鸡肉炭烧得刚刚好,外脆内嫩,啱啱好熟透。佢哋用咗泰国特产嘅棕榈糖酱汁,带出咗甜而不腻嘅味道,令味道更加特别。真系一道令人回味无穷嘅菜式!