2021-01-05
天晉2隔離嘅Parkside開咗個黃food court💛之前已經介紹咗其中一間鐵板燒店!今次講下依間位於門口位嘅燒味店🤔見立場琴日都有出報道原來美食廣場俾業主下令移除所有文宣,不過明明廣場以前所貼的文宣並不激進,只係標語「願母子平安」、「你的 12 歲過得怎樣」🤫.👓古法煙燻燒鵝雙拼飯 $58配脆皮燒腩仔小店招牌係古法煙燻燒鵝,食落真係明顯有陣煙燻味同平時唔同!個燒鵝皮脆,但塊燒鵝偏扁身肉質薄,食完好似冇食過咁😅燒腩仔個皮係脆而不是淋嘅,肉質都軟身唔韌,但稍為多肥膏位偏油膩,吐左啲肥位之後實質吞得落口嘅瘦肉份量吾多😂成個燒味飯其實賣相好靚,有色澤又好似好多肉,但食落其實肉量吾多,不過飯底多食哂食碟飯唔會餓親嘅🤣但變相覺得吾太值依個價錢,四十蚊貨色~🤔評分:6/10👓五寶飯 $68古法煙燻燒鵝、叉燒皇、貴妃雞、紅腸、鹹蛋半隻煙燻燒鵝同上述一樣香煙燻味但肉質薄。叉燒唔算非常淋身香蜜糖味,雞肉反而肉質口少少正常。五寶飯整較為豐富飽肚啲,不過就比雙拼飯貴10蚊囉~評分:6.5/10💛任何一間餐廳買完嘢食之後可以拎住張單去隔離 奶茶聯盟半價加購飲品👓美祿恐龍 $15👓好立克胚芽 $15兩杯都好
👓古法煙燻燒鵝雙拼飯 $58
配脆皮燒腩仔
評分:6/10
古法煙燻燒鵝、叉燒皇、貴妃雞、紅腸、鹹蛋半隻
五寶飯整較為豐富飽肚啲,不過就比雙拼飯貴10蚊囉~
評分:6.5/10
👓美祿恐龍 $15
👓好立克胚芽 $15
兩杯都好濃味好足料,吾係稀水