2019-04-29 5790 浏览
向饮茶订左枱约埋同事去饮茶~上环茶市一向都繁忙, 订左枱都要等成20分钟先有得有座...令午饭时间大大扣减了, 要食得好赶呢度出名精致点心, 唔止有外型仲有内涵, 价钱当然会贵好多了, 平均都要$60至$70一份, 不过味道真系唔错睇住流奶: 即系流沙包, 唔知系咪少糖少盐,食落系冇其他茶楼咁浓味, 感觉健康D明太子肠粉: 一睇就知系FUSION 野!明太子控既我梗系要试, 食落好重明太子既咸香, 块皮系乜味其实唔系好食得出红油抄手: 酱汁个味好特别, 好好食, 只有轻量的辣味已经够晒惹味, 连我呢D唔食得辣既人都食到举手鸡花: 糖醋排骨个黑醋酱捞落炸到好香脆既鸡, 酸酸地好开胃!春卷: 炸得好香脆腐乳马拉糕: 别出心裁地用个腐乳樽装住上菜, 食落又咸又甜, 唔识点形容个味 XD! 但食唔出有腐乳味, 可以放心!食物质素好高, 价钱都好高, 但系服务真系强差人意...坐低水都冇杯, 再追问先话开茶就会跟埋水, 开左2款茶等左好耐都唔黎, 水又冇茶又冇....食物出到一半有茶, 仲要出漏一壶想要服务可能都要避开忙时段, 笑脸是给环境, 食物和创意的

春卷: 炸得好香脆

食物质素好高, 价钱都好高, 但系服务真系强差人意...

想要服务可能都要避开忙时段, 笑脸是给环境, 食物和创意的
2019-04-29
等候时间
20 分钟 (堂食)