2022-06-14 368 浏览
因为落大雨,就朋友方便,都系留返喺附近商场食嘢。临时决定去食Kiki面。好彩我哋早到,唔使等就有位。我哋叫咗两个面set: 有齐前菜、主食同饮品。🦀蟹黄油拌面 + 蒜片台式肠 + 冻白桃乌龙 ($148)- 蟹黄油拌面可自行加入蟹黄、蟹油及醋,我试咗一啖原味之后就落晒所有配料,捞埋一齐食。加咗醋令蟹肉鲜味大大提升,钟意食蟹嘅人一定喜欢呢个拌面。- 台式香肠甜甜地,唔会太油,味道唔错。- 冻白桃乌龙茶,颇大杯,有桃香味,乌龙茶可解除油腻感。🥣鲍鱼花胶浓汤鸡灌面 + 凉拌皮蛋 + 热冬瓜茶 ($148)- 鲍鱼花胶鸡汤面嘅鸡汤味道浓郁,无加味精,饮完唔会口干。两只鲍鱼同两片花胶都好淋滑,以呢个价钱嚟讲都算有惊喜。- 凉拌皮蛋,味道普普通通,可以唔试。- 热冬瓜茶,味道清香,唔会太甜。

🦀蟹黄油拌面 + 蒜片台式肠 + 冻白桃乌龙 ($148)
- 台式香肠甜甜地,唔会太油,味道唔错。
- 冻白桃乌龙茶,颇大杯,有桃香味,乌龙茶可解除油腻感。

- 凉拌皮蛋,味道普普通通,可以唔试。
- 热冬瓜茶,味道清香,唔会太甜。
蒜片台式肠
用餐时段