2017-06-02 737 浏览
早兩天爸爸媽媽入來屯門,晚上唔想去太遠食飯,就近近哋同佢哋過安定食上海菜。老上海炒麵 — 阿仔最愛!必食!排骨擔擔麵 — 花生味很香,但味道我覺得一般。反而排骨就好好食,夠晒脆。鍋貼同小籠包 — 都係必食嘅!皮薄多汁。鱔糊 — 第一次叫嚟食,好夠味,好食!但感覺同老上海炒麵都係咁上下味道!下次事旦叫一款就好。砂鍋雲吞雞 — 雞比較鞋,成餐最一般嘅一道菜式!高力豆沙 — 熱辣辣上枱,超鬆軟,意外地好食,完全唔膩!豆腐蟹粉煲 — 最激氣嘅一道菜!味道係唔錯,但如果要原價$92,我應該唔會叫!明明寫住1-4人平均消費滿$80就可半價點佢某幾款小菜的其中一款;5位以上就可點兩款。我4個大人,2個小孩,佢話只算了我4位,所以只能點一款⋯算啦,無所謂!但點了之後,遲遲未到,追咗幾次,最後話漏單,要再落order...到最後,茶錢收足我6位🤦‍♀️,送唔起,就咪鬼做優惠啦!但整體,味道是真心不錯的!
老上海炒麵 — 阿仔最愛!必食!
鍋貼同小籠包 — 都係必食嘅!皮薄多汁。
砂鍋雲吞雞 — 雞比較鞋,成餐最一般嘅一道菜式!
高力豆沙 — 熱辣辣上枱,超鬆軟,意外地好食,完全唔膩!
但整體,味道是真心不錯的!