2018-08-07 114 浏览
Mini Friday 位於觀塘工業區較偏遠位置,由地站起計,需步行15分鐘左右。周邊最近的商場也只有apm, 絕不會是約朋友吃飯的好地方。地理位置問題,成就佢即使星期六晚,依然唔需要等位。呢一次,唔係我第一次食mini Friday。第一次係食lunch,記憶中味道唔差,但午餐價錢亦偏貴少少。首先,前菜。未叫野食就會放低小食比大家慢慢食,但佢唔係墨西哥脆片,係類似雲吞皮咁既野,好熱氣好油。然後,我地叫左水牛城雞翼,咪道偏酸,同我記憶中既水牛城雞翼好唔同。另外,頌叫左個dinner set同威靈頓牛排。牛排係熱食入面最好食既一個,但酥皮除外。跟dinner set既朱古力蛋糕係最好味既一樣,好濃好滑。總概黎講,唔係其他野唔好食,只係佢既價錢令我對佢有較高期望。
首先,前菜。

水牛城雞翼

另外,頌叫左個dinner set同威靈頓牛排。

威靈頓牛排

牛排係熱食入面最好食既一個,但酥皮除外。

2018-08-04
威靈頓牛排