2020-06-03 131 浏览
八月堂嘅牛角包🥐之前系荃湾分店食过一次觉得唔错, 佢地嘅牛角包都系即焗即制, 而且有多种口味, 有咸又有甜, 卖相仲好吸引!☺️☺️今日同朋友去左大埔超级城食lunch, 经过八月堂又忍唔住行去望下👀🙊, 难得仲做紧买🖐🏻送☝🏻优惠😏又点可以错过呢, 于是就决定买一盒番去食😋😆!!! 今次拣左红粉恋人🍓🥐, 朱古力可颂🍫🥐, 焦糖布丁🍮🥐, 蜂巢可颂🍯🥐, 皇家骑士同迷恋卡士达!每一个牛角包🥐都做得非常饱满, 而且质感好松软, 迷恋卡士达入面嘅吉士酱口感幼滑浓稠, 朱古力可颂香甜而不腻, 不过小妹比较中意焦糖布丁牛角包😍, 布丁🍮嘅口感有别于平时食到嘅, 因为唔可以做得太软身嘅关系所以做得较似啫喱般嘅质感, 比较Q弹但口感同样顺滑, 味道方面唔会太甜, 奶味唔会太重而覆盖左牛角包嘅原有味道, 两个截然不同嘅口感加埋一齐尤其配合, 非常有趣😋😋👍🏻👍🏻

2020-05-03
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
  • 焦糖布丁