餐厅: 甘味讚岐手打烏冬
资讯:

2024-01-08 159 浏览
嚟到呢间日式餐厅,心情正是饿到咕噜噜,准备试下佢哋几款招牌乌冬。首先,啖啖肉嘅猪软骨乌冬出场喇,软骚得滑,啖啖肉感,简直系绝配👌。蕃茄汤底非常之浓郁,食落去有种酸甜开胃,好夹啊!乌冬自己就已经好过瘾,配上呢个汤底真系一流!转转眼,等咗一阵,炸蚝嘅鲣鱼汤乌冬送上,炸蚝松脆可口,无𠮶啲不妙嘅腥味,份外惹味。汤底嘅鲣鱼味,清新唔腻口,可以一啖又一啖咁饮。点可以少得火炙鱼片?但今次嘅厚度同质地就有少少欠奉,虽然唔系非常出色,不过如果追求一个家常味,咁可能就可以接受啦。最后来个蕃茄汤乌冬同鸡扒,真系一个意想不到嘅搭配,鸡扒烧到外皮微脆,肉质保持juicy,整体来讲,今餐真系饱满满满满,食得好满足😋!综合来讲,今次食到几款乌冬都算系口味独特,卖相精致,重点系味道真系正。嚟到尾声,我一定会推介俾我嘅朋友知,下次仲要再嚟试下其他菜式!