2024-01-11 1757 浏览
今次嚟到呢间餐厅,真系有够正!开头就食咗椒盐鲜鲍鱼仔,外皮脆口微咸,一啖咬落去爽口弹牙,简直系小食中嘅皇者。之后嚟咗个黑毛猪叉烧,佢个香味扑鼻,仲要外表金黄色泽诱人,口感可以话是完美平衡嘅肥滑同瘦嫩啲,一啖叉烧,好似系口腔度跳华尔兹咁,我可以讲嘅只系一嘴个赞啦👍。唔好错过呢个宝!讲到避风塘炒蟹,个蟹肉好弹牙,蒜香味重嘅口感真系香浓非常。啱哂啲嘴馋馋嘅我。最后嘅香芒椰汁米卷同棉花蛋白杏仁茶,前者甜中带点椰香,后者清甜解腻,食落凉快喉咙,正㖞!今晚嘅经验就好似过山车,起起跌跌满满惊喜,每样食物都卖相精致,味道丰富,真心推介大家嚟试下嘅🥢🦀🍰。嚟到呢度食饭,唔单只系填饱肚子咁简单,而系一场真正嘅味觉盛宴!