餐厅: Espuma
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
从尖沙咀第一主店开张到而家, 都一直好钟意Espuma既室内设计和店内气氛。今次约左个好姊妹黎high tea, 系呢种古典欧陆风中倾下少女心事。黎之前已经决定好, 一心要黎high tea既两位小姐, 完全无视其他menu, 高呼「小二! 来一客英式下午茶!」原本tea set包两杯咖啡或茶, 但我地都被选择多多既特饮吸引住, 决定加钱转!冻招牌水果茶 转饮价 $15大大一杯, 超多杂果既水果茶, 味道温和, 好清新。蜂蜜梅子苹果茶 转饮价 $15 好有惊喜既热饮, 入口微酸, 饮到梅子香味, 好开胃。Afternoon Tea Set $228我地既英式下午茶到喇! 用"e"字型透明三层架放满一件件的小点心, 有点像魔天轮, 十分亮眼!(左)忌廉红莓朱古力脆饼: 配搭好夹, 小小酸小小甜, 仲有点朱古力既苦。(右)紫薯泡芙: 入面既紫薯蓉又香又滑, 泡芙略淋。(外)野菌酥盒: 满满既杂菌, 黑松露爱好者(本人)表示, 如果可以加埋黑松露酱食, 仲正! (内)鲜果蛋沙律: 就甘睇以为系甜点, 原来是可爱的蛋沙律, 好滑好rich。(外)三文鱼脆多士: 三文鱼好大片, 好喜欢。(内)鸡
冻招牌水果茶
冻招牌水果茶 转饮价 $15
大大一杯, 超多杂果既水果茶, 味道温和, 好清新。
蜂蜜梅子苹果茶
蜂蜜梅子苹果茶 转饮价 $15
好有惊喜既热饮, 入口微酸, 饮到梅子香味, 好开胃。
Afternoon Tea Set
Afternoon Tea Set
Afternoon Tea Set $228
(左)忌廉红莓朱古力脆饼 (右)紫薯泡芙
(右)紫薯泡芙: 入面既紫薯蓉又香又滑, 泡芙略淋。
(外)野菌酥盒 (内)鲜果蛋沙律
(外)三文鱼脆多士 (内)鸡尾酒虾沙律
(外)三文鱼脆多士: 三文鱼好大片, 好喜欢。
(内)鸡尾酒虾沙律: 大大只鲜虾, 虾肉弹牙, 味道清新。
剧院蛋糕 仙人掌忌廉达 绿茶布甸
(左上)歌剧院蛋糕: 有层次感, 朱古力味浓。
(左下) 仙人掌忌廉达: 咬开入面是淡黄色, 味道有点像吉士。
(黄色蛋) 绿茶布甸: 好滑, 好香绿茶味, 可以一口气食到十粒!
提子松饼配奶油忌廉及果酱
提子松饼配奶油忌廉及果酱
呢到既松饼系松脆型, 口感像曲奇。
系中环既中高层窗边位置悠闲地坐左两小时, 每人先需要$140元多, 净系黎打卡影下相都抵!

2016-04-17