2020-11-20 707 浏览
作为迟起嘅宝宝,要食一个丰盛嘅早餐真系好有难道。好彩呢个世界有all day breakfast Flying Pan系一间好出名食all day breakfast嘅餐厅,好耐之前喺中环食过一次,最近先发现原来喺湾仔开咗,所以决定旧餐重食湾仔分店比中环嘅新同大好多,装修亦都比较新潮。餐牌上面嘅all day breakfast选择多到唔知点拣好可能太耐冇食,尼到真系比佢个份量吓亲,未食已经怀疑自己究竟食唔食得晒。其实佢每样嘢嘅味道都系正正常常,我觉得满足系因为佢可以填补我平时起唔到身食早餐嘅遗憾。我比较钟意系french toast,因为好有蛋香,加埋牛油同埋佢𠮶个野莓酱,好好食。令人比较失望嘅系热香饼,好似超市买嘅急冻货再加热相比之下,我好挂住麦当当嘅热香饼可能太多淀粉质,最后都系食唔晒兼且饱足一整日,连夜晚都冇乜点食嘢。
令人比较失望嘅系热香饼,好似超市买嘅急冻货再加热
相比之下,我好挂住麦当当嘅热香饼
2020-11-16