2022-05-23
話咁快又到咗週年紀念💕大日子係要食好啲嘅🥰🥰🥰所以今次去咗Citywalk嘅呑拿魚專門壽司屋🐟試一試一餐全呑拿魚盛宴🤤🐟大將Tasting Menu 二人前 (8小碟) 絕對係今晚嘅主角😍😍擺盤精美,見到都已經大滿足🤣🤣🤣唔同嘅呑拿魚配唔同食法,最正當然係大拖羅配黑松露,香上加香🤤但都有其他幾新奇嘅食法🤗我今次就試到納豆同山藥蓉,都幾有趣😁🐟七武士鮪魚刺身盛 ($208)今晚嘅另一主角😆有赤身、中拖羅、大拖羅、黃鰭、長鰭、大目同旗魚七款刺身😍😍其實除咗拖羅,其他我都唔係好分到係咩🙈🙈🙈如果可以好似燒肉咁標示就好啦😇不過只要有新鮮肥美嘅刺身我就心滿意足💖🍣本鮪三貫壽司盛 ($108)三件壽司分別係赤身,中拖羅同大拖羅!雖然望落得三件好似有啲少🙈但事實絕對唔少野😆😆每件壽司都係極厚切🤭真係好少食到咁厚切嘅拖羅🤤淨係食到中拖都已經覺得油脂感爆滿😋個大拖真係不得了💕💕🍙中落鐵火 ($58)第一次體會到壽司嘅香氣🤣🤣🤣因為個紫菜真係好香,真係認唔住要趁紫菜新鮮即刻試返件🙈小卷上仲放滿呑拿肉,真係落足料🤪🍘原祖唐揚吞拿魚 ($108)估唔到呑拿魚都可以有炸嘅菜式,唐揚呑拿魚外表脆卜卜,加埋檸檬汁同
🐟大將Tasting Menu 二人前 (8小碟)
大將Tasting Menu 二人前 (8小碟)
🐟七武士鮪魚刺身盛 ($208)
七武士鮪魚刺身盛
🍣本鮪三貫壽司盛 ($108)
本鮪三貫壽司盛
本鮪三貫壽司盛
🍙中落鐵火 ($58)
中落鐵火
🍘原祖唐揚吞拿魚 ($108)
估唔到呑拿魚都可以有炸嘅菜式,唐揚呑拿魚外表脆卜卜,加埋檸檬汁同沙律醬清新又可以解一解之大拖羅嘅油膩感😊雖然唔係好似炸雞咁juicy😛但啖啖魚肉都幾滋味👍🏼
原祖唐揚吞拿魚
🦀松葉蟹肉春卷沙律 ($138)
終於食返樣唔係呑拿魚嫁啦🤣泰式米紙卷用上日式材料,沙律菜包住大量松葉蟹,係一道唔錯嘅清新開胃菜😙
松葉蟹肉春卷沙律
今晚真係食咗我哋有史以黎最多嘅呑拿魚😆😆一次食到咁多件同咁多款高質嘅呑拿魚真係好幸福🥰最重要係性價比都算高,全部都比足料大大碟,刺身控絕對滿足到😉😉😉