上次買過君蘭之後仲有好多口味未試,一直都想去再買。今日路過k11 Art mall,竟然最新開咗間分店。九龍店舖比我嘅感覺好似多點甜品種類,例如斑蘭蛋糕,芝士蛋糕,芒果布甸,楊枝甘露,tiramisu等♦️忌廉筒係充滿兒時回憶嘅忌廉桶筒,仲要係分店限定,共有六款口味。今次試左原味&紫薯,出面勁脆,入面cream好滑,夾埋一齊真係好食。♦️楊枝甘露真材實料,芒果味香,加埋柚子,酸酸甜甜,醒胃。♦️白麵豉芝士蛋糕見佢做緊優惠,差不多半價,所以買嚟試下。原來白麵豉芝士蛋糕,唔係同麵豉湯既麵豉有關。一樣係甜嘅但絕對比一般芝士蛋糕更加香濃,鍾意食芝士蛋糕嘅唔可以錯過。♦️蘑菇粟米排包多士買嚟做早餐,好足料,感覺直好似食梗成塊pizza咁。♦️雞批屋企人本身好鍾意食雞批,所以試下買君蘭嘅雞批畀佢試下。得出來嘅評價係,足料,鬆化,下次可以再買🤣

♦️忌廉筒

♦️楊枝甘露
真材實料,芒果味香,加埋柚子,酸酸甜甜,醒胃。

♦️白麵豉芝士蛋糕

♦️蘑菇粟米排包多士
買嚟做早餐,好足料,感覺直好似食梗成塊pizza咁。

♦️雞批