2017-02-21 351 浏览
食完晚餐同柑太行街街,最後又行番去朗豪坊,個胃又有空間於是同柑太食生日甜品,睇到I CREAMEERiA Café個餐牌有好多唔同雪糕,於就大家就決定食雪糕就甜品我點了一個蜜瓜芭菲,而她則要了金薄軟雪糕,柑太個上金雪糕最初以為係成片金薄放上去個雪糕上面,但我睇到原來係個店員用個夾一片片小金薄夾起,然後再逐小片癡上個雪糕度…真係有點感覺小氣。食落口既第一個口感係食到D食錫紙既感覺,然後就係入面既北海道牛奶雪糕味,由於金係無味,所以你只會感覺到口內既異物,但味道就係牛奶味。賣得貴但不過純粹食個外觀。而我要既蜜瓜芭菲睇落唔錯,但不過個雪糕出廠唔夠兩分鐘就已經開始溶化,真係估佢唔到。而蜜瓜口感亦偏向淡味,食落雖然唔酸,但甜度就有少少不足。

蜜瓜芭菲
金薄軟雪糕

2017-01-20
$80 (宵夜)