2020-01-09
今晚同男朋友買咗飛喺新開嘅尖沙咀K-11 Musea 戲院睇戲, 為咗方便就早啲過嚟食晚飯順便逛下新商場~ 😚適逢週末人流多, 落去foodcourt 嗰層打探下有咩食先, 遠遠已經望見呢間新加波過江龍餐廳門口企滿人! 😲 新鮮感軀使, 我地㩒左飛先, 排成三十個, 只係六點鐘.. 😅周圍行左半個鐘左右返嚟, 已經啱啱過咗5張枱😱 相信好多人都係攞咗飛去咗第二間食~ 第一次嚟當然叫佢嘅招牌大蝦喇沙 賣相幾靚, 個湯椰漿味好濃好香口, 可以接受嘅小辣, 配料豐富, 有蛋, 🦐, 魚蛋, 豆卜, 味道唔錯 男朋友坐對面食海南雞飯, 佢嘅評語係啲雞都幾滑, 油飯夠香, 有三種醬料都幾齊全, 唔錯唔知幾時開始所有新加坡嘢都同鹹蛋掛勾 呢間有雞翼.. 完全係貪新鮮叫碟試吓, 嗯, 整得唔係太好食, 鹹蛋味同雞翼又好似唔係太襯, 勸大家唔需要試 其實聽聞呢間餐廳最出色嘅係椰子雪糕.. 可惜趕住睇戲, 又食到飽晒, 冇緣試喇.. 結論係呢間餐廳嘅食物一般, 可能期望太高, 等嘅時間長, 人又多, 坐得比較迫, 價錢亦都偏貴, 再返轉頭食雪糕嘅機會唔大..
招牌大蝦喇沙
文華海南雞飯