The Market

2019-04-22 25790 浏览
今日轮到补祝另一个姊妹既生日,好早之前book左呢度食buffet tea,佢地话好难book,要预早个几月前先book到。不过对于唔食榴梿既我,就觉得麻麻地。tea黎讲,款式都算几多,但唔系样样都好食,全餐最好食系个海鲜粥🦑🦐🦀同抹茶布甸🍵🍮,其他都系一般。炸鸡唔脆🐔👎🏻多士唔脆淋晒👎🏻只虾无味🦐,吞拿鱼酱正常🐟薯仔沙律正常牛油果酱挞🥑只食到好劲青柠/柠檬既覆味,食唔到牛油果味Coleslaw salad又苦又涩🤮🤮🤮泰式粉丝肉碎沙律好味酸辣道适中咖央多士几好食 包可以再脆啲牛肉法包无汁,食落好dry,无其他配料,但包脆既👍🏻anchovy pizza以为佢系薄批,原来系厚,好难食🤮韩式煎饼有啲脆脆地几好食,但个汁劲咸。👎🏻👎🏻个锅贴劲厚皮又唔脆👎🏻👎🏻个焗肉酱通心粉上面啲白汁换做芝士就好喇,个人唔钟意白汁阵奶味。海鲜粥有虾蟹鱿鱼蚬🦐🦀🦑非常鲜甜,encore左次,重俾我笔到蟹钳🤣失望无喇沙食!😫转左冬荫功,个汤唔够正宗,甜味主导左,唔够酸辣。叫姊妹剥左只蟹脚我食,唔会太咸太劲海水咸味。甜品绿茶布甸茶味回甘而不涩,我会叫佢抹茶布甸,因为明显用左靓啲既抹茶粉。布甸质地好滑,明显好重淡忌

炸鸡唔脆🐔👎🏻
多士唔脆淋晒👎🏻只虾无味🦐,吞拿鱼酱正常🐟
薯仔沙律正常
牛油果酱挞🥑只食到好劲青柠/柠檬既覆味,食唔到牛油果味
Coleslaw salad又苦又涩🤮🤮🤮
泰式粉丝肉碎沙律好味酸辣道适中
咖央多士几好食 包可以再脆啲
牛肉法包无汁,食落好dry,无其他配料,但包脆既👍🏻

叫姊妹剥左只蟹脚我食,唔会太咸太劲海水咸味。

甜品绿茶布甸茶味回甘而不涩,我会叫佢抹茶布甸,因为明显用左靓啲既抹茶粉。布甸质地好滑,明显好重淡忌廉,而唔系鱼胶粉整出黎咁质感。
但佢个绿茶朱古力蛋糕就真系绿茶喇!好假好香精味🤮🤮🤮完全两回事。铁观音茶大菜糕好似饮浓茶咁,开头睇只色以为淡。柠檬挞挞皮够松脆,一粒一啖👍🏻朱古力蛋糕一般。试左Haagen dazs 茉莉花茶红石榴雪糕,主要茉莉花主导,食到红石榴酱酸酸地但唔似红石榴味。

总括而言,我唔会再黎食,因为真系好一般。