2021-05-28 492 浏览
平时好少入新界,入大埔之前已经谂定食乜book定位(唔book都几难有位)老板好有心,餐厅入面贴左好多poster,餐厅细细但中间都划左位做义卖区,变相做少左几枱生意....老板都几支持,宁愿牺牲部分营业额都要为香港做翻d野。我地2个人叫左4只蚝,老板主动问洗唔洗帮我地拣,咁当然好啦。食落好fresh同好厚肉,完全唔会好似出面果d腥臭有沙唔新鲜,好似五十蚊只左右,唔平但咁既质素非常好!叫左个炭烧肉set,几好味,叫五成真系比五成你,熟度控制得好好。我地只叫一个set,所以只有一个汤,但老板都好贴心,分左2兜比我地(有时出街唔好意思叫人分架嘛好似好乞衣咁)个蟹肉意粉都ok最后叫左个心太软,事缘老板成日话隔离舖系蓝店,又有蓝丝成日搞事,望入黎𥄫住d客食野黄店都唔易生存。如果想有浪漫气氛呢度末必岩,因为老板好多野讲,不过食野,尤其d蚝就唔错,名符其实蚝王,价钱非常合理!

生蚝

(有时出街唔好意思叫人分架嘛好似好乞衣咁)

个蟹肉意粉都ok

黄店都唔易生存。

生蚝
  • 黄到漏心太软