2020-02-27 1819 浏览
虽然疫病蔓延,四处都是愁云惨雾,外出食饭嘅时候,更要选择好餐厅,毕竟可以外出既次数并唔多。今次我同朋友打算试试哩个小笼包,入去既时候,店员会先帮我地测体温和酒精洁手,令人感到安心。入到店内,餐厅既座位安排唔会太逼,唔同台之间有一定距离,感觉感觉企理,都食得颇安心。肉碎干煸四季豆 & 捞拌海中宝海中宝系前菜,蒜粒同醋调味得啱啱好,酸酸地开胃又香口,推荐四季豆几惹味,口感刚好,唔会太硬或者软成都口水鸡一上枱,感觉好精致,份量不大,但我哋两个人就啱好。鸡肉几嫩滑,唔会好辣,亦唔怕咸,感觉比较健康,觉得有按香港人口味调整咗杨州糟溜滑鱼片鱼肉鲜滑,又唔会腥,我怕食鱼都觉得唔错主角出场~枱上有menu介绍按顺序食小笼包,同埋介绍各种包。讲真一定要趁热食,啲包都真系皮薄馅靓,即使皮薄,都唔会系夹嘅时候整爆,都几好。当中,我比较钟意嘅系一啲特别嘅口味。例如红色嘅川味小笼包,我觉得唔会话好辣,但系食到有花椒嘅味道,川菜嘅感觉就出晒嚟。仲有芝士小笼包,钟意食芝士嘅朋友,食到一定好开心。虽然得两个人食,但好快就点到成枱野竹炭流沙包包馅真系热辣辣咁流紧出嚟,真系好好味酒酿丸子朋友真系好钟意佢哋嘅出品,就算系饱
肉碎干煸四季豆 & 捞拌海中宝
海中宝系前菜,蒜粒同醋调味得啱啱好,酸酸地开胃又香口,推荐
四季豆几惹味,口感刚好,唔会太硬或者软
扬州糟溜滑鱼片
杨州糟溜滑鱼片
鱼肉鲜滑,又唔会腥,我怕食鱼都觉得唔错
特色皇朝小笼包(八色)
主角出场~
虽然得两个人食,但好快就点到成枱野
竹炭流沙包
包馅真系热辣辣咁流紧出嚟,真系好好味

酒酿丸子
朋友真系好钟意佢哋嘅出品,就算系饱饱地,都要加单一个甜品。丸子好软糯,食完好满足。
苹果荔枝茶
我几钟意呢杯限定饮品,有苹果嘅清香,虽然加咗荔枝,都唔会太甜,食饱嘅时候饮,感觉更加清新爽利
整体来讲,餐厅嘅出品食物质素好好,感觉好精致同埋用心制作。另外店员服务亲切有礼,加上卫生情况整洁,而且座位比较宽敞,坐低食嘢都比较安心。
2020-02-11
用餐时段
扬州糟溜滑鱼片
特色皇朝小笼包(八色)
  • 苹果与荔枝茶