餐厅: 旺記冰室 (建利大廈) (建利大廈)
资讯:

餐厅: 旺記冰室 (建利大廈) (建利大廈)
资讯:

今日晏昼我同男朋友去左旺记冰室,晏昼时间真系好多人排队,入面限时30分钟所以都唔会等得太过耐。餐厅入面唔算太大,但系枱唔会放得太逼,坐落去唔会太辛苦既今次我就嗌左「叉烧炒蛋饭」同「番茄午餐肉通粉加多士炒蛋」「番茄午餐肉通粉加多士炒蛋」嘅番茄汁真系好浓汁呀,番茄味好重而且汁果边比较杰,加埋脆卜卜既午餐肉,通粉份量都好足够,三样加埋真系好完美呀炒蛋系另一个重点黎,炒蛋炒得好滑而且蛋味好浓,真系好好味呀多士都整得够脆,包身好松软「叉烧炒蛋饭」系我另一个心头好旺记既炒蛋真系特别滑同好食,加埋半肥瘦既叉烧,同少少葱,真系好好味呀,自己就习惯左另上啲汁可以就返喜好落份量。饮品方面我就嗌左「热柠水」同「姜汁奶茶」,「热柠水」就同一般茶餐厅一样「姜汁奶茶」我就嗌左冻同少甜,姜味都够,不过如果好钟意姜味既话就建议饮热的,相信味道会更出整体而言,呢间系值得回头同排队既餐厅,而且排队时间都合理既
今次我就嗌左「叉烧炒蛋饭」同「番茄午餐肉通粉加多士炒蛋」

炒蛋系另一个重点黎,炒蛋炒得好滑而且蛋味好浓,真系好好味呀
多士都整得够脆,包身好松软

「叉烧炒蛋饭」系我另一个心头好
可以就返喜好落份量。

整体而言,呢间系值得回头同排队既餐厅,而且排队时间都合理既
2019-08-13
  • 滑蛋叉烧饭